Yleistä auton hankinnasta ja tuonnista

Autokauppa on usein muutakin kuin pelkän kulkupelin ostaminen. Autokaupan yhteydessä on paljon sellaista huomioitavaa, joka ei välttämättä tule aivan itsestään mieleen.
Meillä Suomessa on vallitsevana ilmastona rapakelit, eivätkä silloin esimerkiksi kankaiset lattiamatot ole välttämättä kaikkein käytännöllisimmät, vaikka tyylikkäät ja hyvät ovatkin, etenkin kesällä.

Monelle meistä tulee toisinaan tarve kuljettaa suurempiakin kuormia. Kaikki kuljetettava ei välttämättä mahdu omaan kulkupeliin, vaan kattoteline tai vetokoukku olisi tarpeen. Nämä on hyvä hankkia samalla kun ostaa auton. Merkkiliikkeessä asioitaessa saa usein neuvoteltua kilpailukykyisen hinnan lisävarusteille ja niiden asennuksille.

Nastarenkaita ei saa käyttää Saksassa. Kun auto myydään kaksilla renkailla ovat nämä toiset renkaat kitkarenkaat. Nastarenkaita ehdottomasti tarvitsevan on käännyttävä kotimaisten rengaskauppiaiden puoleen.

Jokaisessa maassa on omat kansalliset rekisterikilpensä. Saksalainen kilpi on Suomalaista leveämpi, joten suomalaisten kilpien kiinnittäminen johtaa siihen, että etupuskuriin jää ylimääräiset reiät. Joitakin tämä häiritsee, kun taas toisille se on yhdentekevää. Uusi koristelista tai joissakin tapauksissa uusi etusäleikkö voi olla hyvä hankinta. Näin reiät eivät jää pilaamaan muuten hyvännäköistä kulkuneuvoa. Takaosassa tätä ongelmaa harvemmin on, koska taakse on saatavissa rekisterikilpipohja johon takakilpi kiinnitetään.

Vakuutukset kannattaa muistaa. Liikennevakuutus hoituu rekisteröinnin yhteydessä, mutta kaskosta on huolehdittava itse. Harmistuksen määrää voi jokainen vain arvella jos sattuu olemaan hieman huolimaton ja auto menee niin sanotusti lunastuskuntoon. Näppejähän siinä tilanteessa jää nuolemaan.

Lista voisi jatkua pitemmällekin, mutta yllämainitut asiat antavat jo hyvän kuvan siitä, mitä kannattaa pitää mielessä, kun alkaa miettiä autokauppaa.

 

Denkku Automobile Oy / Latokarinkatu 3 / FI-20200 TURKU / mobile: +358 50 556 9475